Bestemmingsverkeersgebied

Verkeersbesluit Westzaan verandert onze buurt in bestemmingsverkeersgebied

De onaangekondigde invoering en de onduidelijke betekenis van het gemeentelijke besluit om te komen tot een bestemmingsverkeersgebied in een groot deel van onze buurt is opnieuw een goed voorbeeld van slecht werk zonder communicatie naar betrokkenen. Eind 2011 is er opeens een verkeersbord geplaatst op de Houtveldweg t.h.v. de kruising Aris van Broekweg.
Dit bord geeft aan dat onze buurt behoort tot bestemmingsverkeersgebied. BV WSTZNRDK is nooit geïnformeerd over de besluitvorming. Naar aanleiding van onze klachtenbrief is er een gesprek geweest met de verantwoordelijke beleidsmedewerker Verkeer.

foto verkeersbord bestemmingsgebied 20120708_183556

 

 

 

 

 

2012-12-12 BV WSTZNRDK, reactie en vragen verkeersbesluit bestemmingsgebied

Onderstaande schriftelijke reactie is de gemeentelijke uitleg:

Het verkeersbesluit Westzaan geldt voor het gebied dat omsloten wordt door de Provinciale weg 246 (langs de Nauernasche vaart, de rotonde Blankenburg) De Westzanerweg, Hoofdtocht en de Houtveldweg. Van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 09.00 uur en van 16.00 tot 19.00 uur is het niet toegestaan om dit gebied binnen te rijden zonder een bestemming in het gebied te hebben. Het is tijdens deze periode dus niet toegestaan om bijvoorbeeld de Aris van Broekweg in te rijden om naar de Hoofdtocht, Communicatieweg of Zaandammerweg (in Assendelft) te rijden. Uitzondering: Voor bestemmingsverkeer geldt het verbod niet. Dat betekent dat je er gewoon in mag rijden als je in het gebied woont, op bezoek gaat, iets weg moet brengen of ophalen op een adres in het gebied. Ook tijdens de spitsuren die op de borden staan. Inrijden vanaf de Houtveldweg is dus wel toegestaan als u een bestemming heeft aan de Westzanerdijk, Ringweg, Zuideinde, Kerkbuurt, Overtoom, Nauerna enz.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *